Kenmerken project

  • Vught: een geliefde plek die stedelijk aandoet
  • De charme van een gezellig brabants dorp.
  • Prachtig gelegen onder de rook van bourgondisch 's-Hertogenbosch
  • Indrukwekkende cultuurhistorische hotspots
  • Overvloedige natuur
  • Een veelvoud aan winkels en evenementen
Restaurants in Vught

Restaurants in Vught

Luxe uit eten gaan doe je onder andere bij Kasteel Maurick, op een wel erg bijzondere locatie. Hier draait het om meer dan alleen heerlijk eten. In het centrum van Vught vind je daarnaast talloze café’s, restaurants en lunchgelegenheden waar ook de rasechte Vughtenaar graag zit te smullen.

Natuurrijke omgeving van Vught

Natuurrijke omgeving van Vught

Rond Vught liggen een aantal grote en kleinere parels van natuurgebieden met ieder hun eigen biotoop en verleden. Er is dan ook een grote diversiteit aan natuur en landschappen te vinden. Maar ook vanuit je eigen woning wandel je zo het prachtige Loyolapark in, heerlijk voor een klein ommetje met de hond.

Het historische Fort Isabella verbindt als groene schakel tussen ’s‑Hertogenbosch en Vught de natuurgebieden De Gement en de Bossche Broek. Fietsroute Linie 1629 doorkruist deze gebieden ook en voert langs de belangrijkste plekken van het beleg van ’s‑Hertogenbosch: een afwisselende route door Vught, Sint-Michielsgestel, ’s‑Hertogenbosch en Heusden.

Het fijne aan Vught is dat al dit cultuurhistorisch én natuurschoon op loop- en fietsafstand van elkaar ligt. Zo is het na een tocht over de Vughtse Heide bijvoorbeeld lekker genieten aan recreatieplas de IJzeren Man (met het langste strand van Brabant!), waarna je een heerlijke dag op bourgondische wijze afsluit bij één van de gezellige cafés en restaurants in het gastvrije dorpscentrum.

Winkels in Vught

Winkels in Vught

Van de Vughtse hoofdstraten tot de oudste zijstraatjes geniet je van allerlei winkels; van dagelijkse boodschappen tot delicatessen en van landelijke tot lokale ondernemers. Jezelf, of een ander, uitdossen en verwennen doe je bij de diverse kleding-, cosmetica- en cadeauwinkels. Genieten is hier het uitgangspunt!

Veel winkels zijn ‘s maandags geopend van 12:00 tot 18:00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9:00 tot 18:00 uur. Op zaterdagen openen de meeste winkels van 9:00 tot 17:00 uur. Ook op zondagen openen diverse supermarkten en groothandels hun deuren.

Sport- en verenigingsleven in Vught

Sport- en verenigingsleven in Vught

Sporten in de natuur, wie wil dat nu niet? Heerlijk in de gezonde lucht je conditie onderhouden. Dat kan perfect in de uitgestrekte Vughtse Heide of maak een heerlijk rondje rondom de IJzeren Man. Ben je meer voor binnensport of sportverenigingen? Vught heeft diverse sportscholen en sportverenigingen. Kies je voor fitness, hockey, voetbal of ga je lekker een balletje slaan bij de mooie golfclub die Vught rijk is?

Scholen in Vught

Scholen in Vught

Basisscholen in Vught
In Vught is er een ruime keuze aan basisscholen. Binnen 2 kilometer afstand van Loof liggen al 5 basisscholen.

Middelbare scholen in Vught
Het Maurick College in Vught biedt voortgezet onderwijs voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Het Maurick College ligt op 6 minuten fietsafstand van Loof. 

Speciaal onderwijs in Vught
Als je kind net wat meer aandacht nodig heeft, ben je in Vught aan het goede adres. Vught heeft verschillende (basis)scholen die speciaal onderwijs bieden, zoals Hertog van Brabantschool of Zuiderbos. Op Kentalis Talent volgen slechthorende en dove kinderen en leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) speciaal onderwijs.

Evenementen en activiteiten in Vught

Evenementen en activiteiten in Vught

Vught biedt een diversiteit aan prachtige fiets- en wandelroutes. Doorgaans worden er door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd in Vught, zoals sportevenementen in en om recreatieplas De IJzeren Man en activiteiten in het centrum.

Voor liefhebbers van cultuur zijn er mooie musea te bezoeken. Wist je dat er in Vught zo’n 114 rijksmonumenten en 92 gemeentelijke monumenten gevestigd zijn? Ontdek er de rijke geschiedenis van het dorp. Kamp Vught is een van die welbekende en indrukwekkende monumenten. Je krijgt Kamp Vught staat in sterk contrast met de pracht en praal van het op een eiland gelegen Kasteel Maurick. Misschien wel net zo imposant is Landgoed Huize Bergen, een luxe congrescentrum, gelegen in een schitterend park. Het raadhuis is gevestigd in één van de meest opvallende gebouwen van Vught: Villa Leeuwenstein. En de voormalige kerk DePetrus zorgt als ontmoetingscentrum voor verbinding tussen Vughtenaren (en bezoekers). Kortom er is zoveel te zien en beleven in Vught!

Bourgondisch 's-Hertogenbosch

Bourgondisch 's-Hertogenbosch

Een van de oudste steden van Nederland, met rijke historie en cultuur. De imposante Sint-Janskathedraal in het oude centrum, de Binnendieze en de lieflijke straatjes en steegjes. Loof is gelegen op prima fietsafstand van al dat moois.

Een Bourgondiër wil graag bij die stad wonen, waarvan de inwoners de kunst van het genieten begrijpen. Veelzijdige horeca, gezelligheid, toprestaurants, diverse culturele instellingen en boetiekjes. Nee, niets voor niets is ’s-Hertogenbosch jarenlang benoemd tot de Meest Gastvrije Stad van Nederland.

Niet dat je ooit raakt uitgekeken op ’s-Hertogenbosch of Vught, maar de centrale ligging is een bijkomend voordeel van het wonen in deze regio. Je bezoekt snel en eenvoudig andere steden, zoals Eindhoven, Tilburg, Nijmegen en zelfs Utrecht.