Nieuwsbrief update 1e helft 2020

Nieuwsbrief update 1e helft 2020

Nieuwsbrief LOOF

LOOF - Het nieuwbouwplan aan de Loyolalaan in Vught-Noord krijgt steeds meer vorm. Hoog tijd om je in deze nieuwsbrief bij te praten over de vorderingen die het plan heeft doorgemaakt in de eerste helft van 2020.
Verscholen in het groen ligt Landgoed De Braacken, de planlocatie van LOOF

Maak kennis met de makelaars

De makelaars die de verkoop en begeleiding zullen verzorgen zijn geselecteerd. AMB Makelaars en Lelieveld Makelaars uit Vught. Beide kantoren hebben jarenlange ervaring met woningbouw in de regio. Graag geven we je een gezicht bij de makelaars, Nienke en Robin. Bij de start verkoop zullen zij zich uitgebreid presenteren, ze zijn immers hét aanspreekpunt voor jou. In onderstaande video nemen ze je alvast mee naar de planlocatie van LOOF om zich voor te stellen en een update te geven bij de vorderingen die het plan doormaakt:

Beeldkwaliteitsplan 

We hebben een zeer kundige samenwerkingsparner en overall-adviseur gevonden in van Egmond Architecten. Een veelzijdig en creatief bureau voor architectuur en stedenbouw, gevestigd in Noordwijk. Zij werken momenteel aan een beeldkwaliteitsplan voor de locatie van LOOF. Dit plan vormt het toetsingskader voor de uitwerkingen van de openbare ruimte en beoogde bebouwing. De uitgangspunten ten aanzien van de architectuur, de massa, detaillering, materiaal- en kleurgebruik worden hierin geformuleerd. Het beeldkwaliteitsplan is het referentiekader wat de kopers van de bouwkavels onder de arm meekrijgen om aan de slag te gaan met de ontwerpen voor de woning.

Ontwerp twee-onder-één-kapwoningen

Naast de uitwerking van het beeldkwaliteitsplan verzorgt van Egmond Architecten tevens het ontwerp van de 14 riante twee-onder-één-kapwoningen. We verwachten de eerste ontwerpen binnekort met je te kunnen delen. Van Egmond ontwerpt voor LOOF in een stijl die doet denken aan een mix van Engelse cottages en prachtige Park villa's. Denk daarbij aan woningen met stijlvolle erkers, sierlijke dakranden, bijzondere metselwerkdetails, boogramen, sierlijke luifels en luiken. En gevels uitgevoerd in baksteen of stucwerk en natuurlijke materialen. Allemaal elementen die refereren aan de historische en gewilde villabebouwing in Vught. Hierbij lichten we alvast een tipje van de sluier:

Referenties architectuur waaraan van Egmond Architecten haar inspiratie ontleend voor de ontwerpen van de wee-onder-één-kapwoningen.

Voortgang bestemmingsplanprocedure

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het finale bestemmingsplan. We verwachten dat dit plan medio dit jaar ter besluitvorming voorgelegd zal worden aan de gemeenteraad van Vught. 

Planning en verkoop

De verwachting is dat de woningen en bouwkavels in het najaar van 2020 in verkoop kunnen worden gebracht, op het moment dat de bestemmingsplanprocedure is afgerond. Zodra de ontwerpen voor de twee-onder-één-kapwoningen gereed zijn zullen we je uitgebreid informeren en vertellen over de mogelijkheden om je in te schrijven op deze woningen.

Kavelinspiratie-event
Eind september organiseren we een kavelinspiratie-event om belangstellenden voor de bouwkavels uitgebreid te informeren. Een exclusief online event voor een selecte groep, waarin we je graag inspireren over de mogelijkheden van het realiseren van je eigen droomwoning in LOOF. Inschrijven voor het event kan op een later moment. Als belangstellende informeren we je daarover uiteraard als eerste via de nieuwsbrief. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doe dit dan snel onder aan de website.